Grafix Studio a crescut si se schimbă

În viața oricărei companii vine momentul în care trebuie să te întrebi ce-ai reușit să faci și în ce te-ai transformat? După zece ani de existență, momentul acela a venit și pentru Grafix Studio, iar răspunsul la întrebările acestea trebuie să îl spunem tuturor, pentru că am învățat, am făcut lucruri din ce în ce mai frumoase și ne-am maturizat.

Așa că am hotărât că avem nevoie de un nou logo, care să vorbească mai bine despre cine suntem și ce facem. Ca atelier de creație, Grafix Studio a progresat enorm în ultimii ani, diversificându-ne în mare măsură tehnica compozițională. De aceea, noul nostru logo începe prin a sublinia fără echivoc că facem fotografie și videografie; însă le facem la nivel profesionist, ajutați de un limbaj artistic cizelat în sute de experiențe. Elementul grafic de forță al logo-ului constă în reprezentarea Proporției de Aur (unul dintre principiile cele mai importante în crearea armoniilor vizuale), continuată cu abstractul artistic provenit din imaginație și interpretare. Fontul folosit - de tip Art Nouveau - descrie eleganța pe care o propunem în lucrările noastre, care sunt întotdeauna despre oameni și sentimente și nu despre evenimente și locuri.


Noul logo e un melanj echilibrat de ordine și abstract, care enumeră vizual trăsăturile pe care le-am dobândit în acești ani: determinare, simț artistic și curajul de a experimenta. Astea sunt virtuțile principale ale Grafix Studio, așa cum le vedem noi în anul în care împlinim un deceniu de activitate creativă.

Și cum trăsăturile de care am vorbit nu le-am fi putut căpăta fără voi, clienții și partenerii noștri, vă mulțumim că ne sunteți alături!

Logo design conceptie.ro

Sedinta foto de familie

Şedinţele foto de familie au o încărcătură emoţională aparte. Nu doar membrii familiei au emoţii, ci, recunoaştem, şi noi, cei cu aparatul foto la purtător, mai ales că este vorba despre prima şedinţă foto de familie după o pauză ceva mai lungă.

Pentru că eram în luna aprilie, iar afară era încă destul de frig, am decis să organizăm şedinţa foto în intimitatea locuinţei familiei. Lucrul acesta însă nu ne-a împiedicat să realizăm nişte fotografii memorabile, în care am încercat să captăm toată dragostea, tandreţea şi emoţia relaţiei dintre părinţi şi cei doi copii mici, un băieţel şi o fetiţă. Am avut norocul să păşim într-un cămin liniştit şi cald, înconjuraţi de jucăriile colorate ale copiilor şi, mai presus de toate, de fericirea şi zâmbetul părinţilor. Fetiţa, Ana-Maria, a fost minunată şi m-a ajutat să îmi reintru repede în mână. Ce poţi să-i faci unui copil care zâmbeşte continuu la aparat? Fotografiii!

Mă bucur enorm pentru această familie fericită. În timpul petrecut împreună cu ei am surprins dragostea pe care o poartă fratele mai mare surioarei sale, dar şi mulţumirea şi liniştea tatălui când îi priveşte şi se gândeşte că are o familie perfectă.

Mă bucur că fotografiile care îi au drept protagonişti au ieşit exact aşa cum mi-am dorit. Am plecat după cele două ore ale şedinţei cu sute de fotografii minunate, aşa cum îmi ies de fiecare dată când am de-a face cu oameni relaxaţi, frumoşi şi dornici de fotografie.

fotografia-de-familie-10.jpg

Cine suntem, ce facem?

Amintirile sunt neprețuite, în special cele de la evenimentele importante din viața noastră: nunta și botezul. Echipa GrafiX Studio își dorește să capteze cu ajutorul fotografiei și a imaginilor video aceste momente unice, pline de frumusețe, însemnătate și emoții, pentru a vi le oferi spre păstrare, peste timp. Vă veți întoarce cu nostalgie la aceste amintiri și veți resimți emoția acelor evenimente pe care le trăiți o singură dată în viață, datorită unor fotografii clare, spectaculoase și originale și a unor filmări profesionale.

fotograf.jpg

Suntem pe deplin conștienți de responsabilitatea pe care o avem pentru a vă oferi cele mai frumoase imagini de la nunta sau botezul dumneavoastră, de aceea fiecare eveniment este special pentru noi și fiecare client este tratat cu atenție și grijă.

Cine suntem?

Echipa GrafiX Studio este formată dintr-un fotograf (Cristian) şi un cameraman (Valentin) cu experiență în domeniul imaginii de eveniment, după ce în anul 2008 am decis să lucrăm împreună și să ne axăm activitatea pe fotografia profesională.

Echipa noastră asigură servicii complete de fotografie si videografie: sesiuni foto-video, montajul video și prelucrarea fotografiilor. 

Ce vă oferim?

În ziua nunții / botezului vom fi prezenți pe tot parcursul evenimentului pe care îl organizați, la cele mai importante momente ale zilei: începând cu pregătirile miresei și ale mirelui, sosirea invitaților, gătitul mirilor, cununia civilă, ceremonia religioasă, petrecerea de la restaurant, furatul miresei, tăierea tortului şi dezgătitul miresei.

Pentru că suntem atenți la detalii nu vom rata cele mai frumoase clipe de pe parcursul zilei și vom realiza: fotografii de grup, portrete, vom surprinde momentele emoționante, dar și întâmplările haioase, care colorează fiecare eveniment. Fotografiile brute vor fi prelucrate, pentru un plus de luminozitate, culoare și claritate.

Cameramanul are misiunea de a filma într-o manieră profesionistă și de a surprinde atmosfera evenimentului și invitații, prin cadre de detaliu sau cadre ample, din diferite unghiuri, pentru a avea un material bogat pentru post-producție. Materialul video final va beneficia de un montaj curat, corecţie de culoare, lumină şi contrast.

Sedinta foto după eveniment sau ”Trash the dress”

În pachetul de servicii foto destinat nunții / botezului includem și o sesiune foto după eveniment, intitulată ”Trash the dress” sau ”Love the dress”.

După nuntă putem alege, de comun acord, o locaţie pentru o şedinţă foto relaxată. Liniştiţi, bem cafeaua împreună şi ne pregătim pentru o zi plină dedicată fotografiei. Vom aborda latura artistică a fotografiei de nuntă, fără să ne gândim că întârziem la cununia civilă, religioasă sau la restaurant. Cu siguranţă veţi fi mai relaxaţi şi lucrul acesta se va vedea în fotografiile finale. În plus, vom profita de mare, munte, de arhitectura excepțională a unui oraş precum Braşovul, Sibiul sau Bucureştiul. De asemenea, putem alege saline, muzee de aviaţie sau orice altceva consideraţi că vă caracterizează.

sedinta-foto-nunta

Şedinţa foto după botez are loc de obicei la client acasă, copilul fiind prea mic pentru deplasări în locaţii sau fotografiere în studio. Ne vom deplasa cu lumini de studio şi vom face fotografii copilului în costumaţii diferite, cu diverse accesorii, între jucării de pluş, coşuleţe etc.

Sesiunea foto de după eveniment are rolul de a întregi materialul foto-video de la nuntă / botez şi, astfel, veţi obține un album foto şi o filmare unicat.

 

Ce primiți la final?

Fotografiile le veţi primi pe DVD personalizat (2 seturi) şi în formatul unui album.

În ceea ce priveşte filmarea, fiind FullHD, veţi primi 2 seturi Blu-ray personalizate şi 2 stick-uri read-only (codare video format mp4). Pentru video, începând cu 2013, am renunţat la DVD-uri din cauza calităţii slabe în redarea filmărilor. La cerere, contra-cost, putem livra filmarea și în format DVD.

La cererea clientului, putem oferi şi materialul brut. Datorită volumului mare de informaţie (între 100 şi 300 Gb) acesta poate fi livrat numai pe hard disk extern pus la dispoziţie sau achitat de client.

 

Fotografie premiata de Abstract Canvas in 2016

Am făcut şi vom face mereu eforturi să ne distanţăm de rutina tot mai des întâlnită în fotografia de nuntă. Muncim şi învăţăm mereu, pentru a nu deveni un „copy-paste” al industriei şi pentru a oferi imagini puternice, care spun poveşti cel puţin la fel de frumoase ca perechile a căror bucurie o găsiţi în fotografia noastră.

De multe ori, când facem şedinţele foto după nuntă, locaţiile alese ne oferă tot felul de oportunităţi artistice oarecum ieşite din comun. De data asta, mirii noştri au avut ocazia să-şi împărtăşească bucuria cu nişte căţei care ne-au însoţit pe teren, probabil în speranţa că vor mânca şi ei ceva la sfârşit. Oricum, am avut inspiraţia să-l imortalizăm pe unul dintre cei mai insistenţi, iar alura sa fotogenică ne-a adus premiul „TOP BANNER AWARD” oferit de grupul de fotografi profesionişti „Abstract Canvas”.

Mulţumim tuturor celor care au încredere de zece ani în proiectul creativ GrafiX Studio.

Doi miri şi două mirese, la -15 grade. De nepreţuit.

În ianuarie 2016 am avut o şansă pe care nu o au mulţi fotografi: şedinţă foto cu două cupluri – doi miri şi două mirese; practic, două nunţi în aceeaşi zi. Iniţial, am avut o umbră de disconfort, pentru că nu eram sigur cum puteam să obţin un rezultat bun la un asemenea eveniment; nu e deloc simplu să gestionezi timpul şi mi se părea oarecum absurd să alerg de la un cuplu la altul. Însă, cum spuneam, nu ai parte de aşa ceva de prea multe ori în viaţă aşa că…

Fotografie realizata la Pensiunea Oscar Focsani

Fotografie realizata la Pensiunea Oscar Focsani

Stând de vorbă cu cei implicaţi (mirii şi miresele), lucrurile au început să se limpezească. Nunta urma să fie fără tradiţii şi pregătiri, cununiile civile deja erau făcute, la biserică se oficiau două slujbe separate, petrecerea urma să fie comună. Au simplificat atât de mult programul, încât, gândindu-mă că nu am practic ce să le livrez, în afara fotografiilor de grup şi instantaneelor, le-am propus o şedinţă foto după cununia religioasă.

Nunta a fost frumoasă, am fotografiat cu drag; mi-aş dori să tot am evenimente aşa cum a fost la ei, relaxante, la care ai ocazia să lucrezi cu oameni receptivi şi dornici de fotografie.

Şi pentru că oamenii au fost atât de faini, şedinţa foto de după nuntă a fost nebunie curată. În cazul evenimentelor care se petrec în toiul iernii, obiceiul pe care îl au cei mai mulţi profesionişti din domeniu este să aştepte zilele calde ale primăverii şi verii pentru şedinţele foto de după eveniment; mie, însă, lumina lăptoasă a dimineţilor de iarnă îmi provoacă sete de fotografie şi le-am propus proaspeţilor căsătoriţi să facem şedinţa foto pe zăpadă; ei au fost imediat de acord şi am plecat împreună cu ei pe un ger de crăpau pietrele.

La începutul lui ianuarie, la -15 grade nici nu ştiam cum va reacţiona aparatura, ce autonomie voi avea cu bateriile în frig şi, dincolo de asta, cât vor rezista subiecţii mei. Mi-a fost puţină teamă că vom ajunge la locul stabilit, facem 5 fotografii şi apoi „hai acasă că e frig”. N-a fost însă deloc aşa; au tremurat un pic dar mi-au ţinut hangul şi şedinţa foto s-a prelungit aproape de trei ore; am fotografiat până nu-mi mai simţeam degetul pe declanşator.

cristi-mocanu-fotograf

De când am intrat în domeniul atât de creativ al fotografiei de nuntă, caut în permanenţă să aduc un aport artistic deosebit în fotografiile mele, de aceea caut insistent situaţii noi de fotografiere. Asta am urmărit şi la oamenii frumoşi de acum, i-am fotografiat în posturi naturale şi am reuşit să reproduc foarte bine atmosfera din timpul şedinţei. De multe ori, oameni din branşă ne acuză că am pus ceaţa din Photoshop, că am luat voalul de pe net şi i l-am pus în cap miresei sau că am făcut fotografii în studio şi le-am schimbat fundalul. Ei bine, un fotograf profesionist ştie că nu e timp de aşa ceva, totul se face în teren, pe frig, pe ploaie, pe ceaţă, la -15 sau la +45 de grade.

 

La Grafix Studio o fotografie bună va veni întotdeauna direct din aparat şi nu se va compara cu „desenele animate” din Photoshopul altora. O fotografie făcută de mine va avea atmosferă şi emoţie, nu tehnică de prelucrare. Drept dovadă, o fotografie a fost premiată cu locul 2 la Concursul Naţional de Fotografie, organizat de www.fotografi-cameramani.ro secţiunea fotografie de grup.

Locul 2 acordat de www.fotografi-cameramani.ro in anul 2015 la categoria fotografie de grup

Fotograf: Nuntă tradiţională sau nonconformistă?

Ai căutat „fotograf nuntă”? Ai găsit 

Tradiţiile sunt frumoase, dau culoare nunții și sunt amprenta noastră românească la mult așteptatul eveniment. Ele pun în valoare identitatea noastră, locul de unde suntem şi ajută un fotograf nuntă în a spune prin imagini, într-o manieră cronologic bine definită, povestea nunţii voastre.

fotograf-focsani

Fotografiile la nuntă pot fi uneori neplăcute, trebuie să zâmbiţi mereu, indiferent că te bat pantofii sau rochia nu stă cum trebuie. Noi spunem să nu vă forţaţi, fiţi naturali, zâmbetul fals se vede în fotografii! Cel mai important, conştientizaţi că uneori cea mai mare piedică în calea realizarii unor fotografii bune, sunteţi voi! De aceea nu uitaţi că nunta e o petrecere, unde voi trebuie să vă bucurați cel mai mult. Nunta nu este a invitaților. Este a voastră! Așa că trăiți-o din plin! Trebuie să fiţi relaxaţi şi măcar în ziua nunţii să lasaţi deoparte grijile organizării evenimentului.

 

Nuntă fără tradiţii? Se poate?

Şi încă cum!  Genul acesta de nunţi, cel puţin în fotografii, permine o libertate mult mai mare unui fotograf nuntă. Pentru că nu mai pierdeţi timp cu florile în piept, cu hora printre blocuri, mersul la naşi, puteţi începe direct cu o ședinţă foto.

Deci, alocăm mai mult timp fotografiilor artistice şi acest lucru se va vedea în proiectul final. Un fotograf nuntă va începe şedinţa foto chiar de la voi din casă, cu detalii, pregătiri, cadre regizate cu lumini externe bine controlate şi va continua afară într-un parc sau altă locaţie stabilită împreună.

La şedinţa foto afară putem invita naşii, părinţii, fraţi şi surori pentru câteva cadre şi fotografii de familie, urmând ca restul invitaţilor să-i fotografiem la restaurant, preferabil când vin, pentru că atunci sunt cel mai bine aranjați.